söndag 4 december 2011

Vi bygger landet med politik och vilja

När ombuden på förtroenderådets andra och sista dag diskuterar programmet och vårt politiska alternativ är ombuden från Norrbotten aktiva i flera av programområdena. Karl Petersen yrkar på tillägg under högskolornas betydelse för en kunskapsbaserad ekonomi. " Vi måste omsätta universitetens innehåll till tillväxt och produktion - därför måste den tillämpade forskningen finnas med i skrivningen", underströk han.
Ann-Kristin Lindehag-Sundström ville se tydligare skrivningar kring arbetslöshetsförsäkringen. "En fungerande arbetslöshetsförsäkring bygger på en fungerande arbetsmarknad", menade hon bland annat.
Birgitta Persson yrkade på tillägg till arbetsförmedlingens uppdrag." Arbetsförmedlingen måste man ges  i uppdrag att verka mot den lokala arbetsmarknaden", menade hon.
Så blev Norrbotten och länets behov av politisk kursändring än en gång tydliggjort av engagerade länspolitiker och devisen "politik är att vilja" åter fått liv.
Samlat blir slutsatsen från förtroenderådet 2011 att med det socialdemokratiska alternativet  kan Sverige både få ordning på de offentliga finanserna och använda det ekonomiska utrymmet till investeringar i framtiden. D v s infrastruktur, bostäder och utbildning. Sverige kan och ska av politik och vilja styras - inte som idag av skattesänkningar och passivitet. Eller som Håkan Juholt formulerade det igår: Vi sätter spaden i marken idag för att bygga för framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar